14 de set. 2012

Diada Nacional de Catalunya a Lisboa


Durant la III Festa da Catalunha els portuguesos i catalans residents a Lisboa van poder gaudir d’un tastet d’història, poesia, música, gastronomia i cultura catalana al Cafè Tati de Lisboa. 
Com altres anys, la Diada va començar a dos quarts de cinc de la tarda però enguany el format va ser una mica diferent perquè no queia en cap de setmana. Així doncs, es va prioritzar la reflexió al voltant de la història, la gastronomia i els coneixements sobre la cultura catalana per cloure la nit. El recital poètic bilingüe i l’animació musical tampoc hi van faltar. 

La xerrada sobre història de Catalunya i els altres 11 de setembre al món va despertar molt d’interès i atenció entre els participants que s’hi van acostar. L’exposició de la conferència va començar amb la Guerra de Successió i els inicis de la commemoració de la Diada, després va anar saltant de continent en continent, explicant els altres 11 de setembre rellevants per a la història del món per acabar reflexionant sobre el futur de Catalunya com a nou país d’Europa. 

Enguany el recital de poesia catalana va comptar amb melodies de cançons populars catalanes d’acordió i contrabaix i es va dividir en dues parts: una dedicada a autors joves i una altra als clàssics. Com sempre es va recitar en les dues llengües. 

La festa va continuar amb l’espectacle de Les Filomenes: quatre noies d’arreu de Catalunya que toquen múltiples instruments, ballen claqué i canten. Recuperen cançons populars i tradicionals catalanes o d’arreu i adapten les lletres per fer triomfar el matriarcat amb un punt de coentor.

Finalment, un grup de vint-i-set persones van poder gaudir de la gastronomia catalana elaborada pels membres del Cafè Tati que van rebre les més sinceres felicitacions dels comensals. I després de la sobretaula encara vam tenir temps per jugar al “Quiz de cultura catalana”. 

Podeu veure les fotos a continuació i els vídeos al nostre Facebook! 

La premsa ha dit:

http://hardmusica.pt/noticia_detalhe.php?cd_noticia=14057

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada