9 de jul. 2012

La guanyadora del Premi de Poesia en línia Salvador Iborra vindrà a Lisboa per la Diada

Joanaina Font ha resultat la guanyadora del primer premi de poesia en línia Salvador Iborra. El veredicte s’ha donat a conèixer avui, dia del natalici del poeta de València assassinat a Barcelona el passat 29 de setembre, tot i que els guardons s’entregaran el proper dia 14 de juliol a l’Ateneu Layret de Barcelona (Villaroel, 49), en un acte que serà un nou homenatge al poeta. El local ha estat escollit perquè és on Salvador Iborra presentà en públic el seu darrer llibre, Els cossos oblidats (Onada, 2009), amb què havia guanyat el premi Vila de Sagunt.
El premi s'ha organitzat per alguns dels amics de Salvador Iborra com una manera de mantenir viva la seva memòria i evitar haver de commemorar la seva mort, publicant el veredicte precisament el dia del seu natalici. L’èxit de la convocatòria ha estat notable, ja que s’han presentat una seixantena de poemes d’autors d’arreu dels països catalans.
Joanaina Font va presentar l’obra Cau Febrer que ha merescut la valoració del jurat. Com a premi ha estat convidada a recitar a Lisboa en el decurs dels actes de l’11 de Setembre que organitza Catalunyapresenta, la 124 comunitat catalana a l’exterior. El poema guanyador i algun altre de l’autora seran traduïts al portuguès i ella els podrà llegir en el marc de la diada catalana. Així s’aconsegueix un dels objectius del guardó: la visibilitat a l’exterior de la poesia catalana.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada